AetsveldGrill BBQ Party Catering 
 
Waarom B&B Houtskool?


B&B Charcoal is een familiebedrijf van de tweede generatie, gevestigd in Texas en opgericht in 1961. We bieden meer dan 60 verschillende producten, waaronder klompen, briketten, pellets, kookhoutblokken, brokken, chips, aanmaakblokjes, rubs en sauzen. Al onze artikelen zijn soort specifieke en 100% natuurlijke houtproducten. We gebruiken nooit industrieel afvalhout, nooit chemicaliën, smaakoliën of minerale kool. B&B maakt onze producten anders en het maakt het verschil in het eten dat je bereidt. De rook van de houtskool/houtbrandstof baadt het voedsel dat u kookt en eet. Het maakt uit wat en waar het hout vandaan komt. Al het B&B-hout is van familieboeren die het grotendeels van particuliere boerderijen betrekken, zodat we kunnen garanderen dat alleen de hoogste kwaliteit wordt verwerkt tot houtskool en houtproducten. De grote houtskoolbedrijven willen niet praten over wat er in hun producten zit, maar B&B wil het van de grill toppen schreeuwen! Niet alle houtskool is gelijk gemaakt, kwaliteit is belangrijk.   

De brandstof die u gebruikt, voegt een onderscheidende smaak toe aan het voedsel dat u kookt. Houtskool/houtrook is het laatste ingrediënt maar de eerste smaak. Je ruikt die rokerige goedheid lang voordat je een hap neemt. B&B Houtskool en kookhout branden heter, langer, met minder as afval en een meer authentieke houtrooksmaak..


Amerikaanse houtskool (Charcoal) soorten zijn veel subtieler van smaak.

Branden veel langer en constanter en schoner. Het is in Amerika niet voor niets het grootse merk, alle grote BBQ wedstrijden worden hierop gekookt.

Momenteel zijn er 3 smaken houtskool in Europa en Nederland verkrijgbaar dat zijn de smaken Oak, Hickory en Mesquite en de Brikketten (Oak)


*Oak: (eiken)is perfect voor low&slow. Met zeer lange brandduur en verfijnde smaak. Uiteraard kun je deze ook gebruiken voor hot&fast


*Hickory kan zeer heet worden, heeft een hele lekkere geur en smaak wat typerend is voor hickory. Perfect voor hot&fast en erg lekker bij steaks, kip en varken.


*Mesquite is een zeer harde soort deze is te gebruiken voor low&slow en hot&fast. Deze soort heeft een sterkere smaak en geur. Erg Lekker.


*Brikketten: Deze branden enorm lang (12 uur is geen uitzondering) en constant, kan gebruikt worden voor alle doeleinden.


CHARCOAL


Oak  

Mesquite

Hickory

B&B Oak Lump Charcoal is 100% natuurlijke houtskool van hardhout die heter, langer en schoner brandt, dus met een beetje kom je een heel eind. De natuurlijke vezel van het hout zorgt voor de subtiele, natuurlijke smaak die voedsel vastlegt wanneer het wordt gekookt met B&B Lump Charcoal. Dit maakt het al vele, vele jaren "De keuze van de expert voor de buitenbarbeque".

B&B Mesquite Lump Charcoal is afkomstig van particuliere boeren met duurzame praktijken. Dit sterke, smaakvolle hout in Texas-stijl is al lang een gevestigde waarde voor velen in de staat Longhorn en de westelijke VS. De sterke smaak is geweldig voor borst en varkensvlees, maar ook voor groot wild zoals elanden en herten.

B&B Hickory Lump Charcoal is afkomstig van particuliere boeren met duurzame praktijken. Het is de go-to voor professionele grillmasters en grillmasters in de achtertuin. Hickory levert een geweldige smaak omdat het marineert met de natuurlijke sappen van je voorgerecht, vooral als het varkensvlees, rundvlees of zeevruchten is


Brikketten Oak 

Competition Char-logs

 

Texas Style B&B Competition Oak Briquets zijn een favoriet onder pitmasters van kampioenen vanwege hun lange en schone verbranding. Houtskoolbriketten creëren een optimale hoeveelheid rook, brandend bij lage of hoge temperaturen, wat zorgt voor die geweldige rooksmaak waar je naar op zoek bent.

Deze unieke briketten in de vorm van een blok, afgeleid van alle natuurlijke hardhout, zijn een favoriet onder wereldkampioen pitmasters vanwege hun lange en schone verbranding. Dit helpt hen bij het beheersen van het smaakprofiel bij het afleveren van een winnend gerecht. De milde smaak van deze Texas Style Competition Char-Logs passen uitstekend bij elk vlees.

ROOKHOUT

Chunks in divers smaken verkrijgbaar 

 

Post Oak 

 Post Oak hout is het essentiële go-to hout dat een milde tot medium rokerige smaak geeft zonder te overheersen. Vaak beschouwd als het beste hout voor het maken van lang brandende kolen, past Post Oak goed bij verschillende soorten voedsel en geeft het een mooie gerookte kleur, wat resulteert in een mooie en even smakelijke maaltijd.Apple

Appelhout staat bekend om een zoet-fruitige rook, meestal een vleugje zoetheid in de smaak. Het meest bekende fruithout vanwege zijn uitgesproken, zachte smaak. Kook langzamer met appelhout om de smaken echt in het eten te laten doordringen.Hickory

Hickory is het meest veelzijdige hout, vaak de koning van kookhout genoemd. Het biedt een sterke, hartige rook die hartig is met zijn rijke smaakprofiel. Meng met een licht fruithout zoals kersen- of perzikhout om een lichte zoetheid aan je kookkunsten toe te voegen.


 Cherry

Kersenhout is een van de meest populaire kookhoutsoorten en biedt een zoete, fruitige rook die niet te overheersend is. Combineer met hardhout zoals hickory of eiken, want de twee smaken vullen elkaar aan om een geweldige smaak te creëren.


Maple

Esdoornhout biedt een subtiel zoete rook, geweldig voor varkensvlees, kip en groenten. Mix met stukjes mesquite of hickory voor een sterkere smaak.

Pecan

Pecannoothout heeft een milde smaak en brandt vaak koeler dan andere kookhoutsoorten. Een superieur kookhout met een fantastisch aroma, pecannoot is een allround favoriet. Langzaam kokend voedsel met pecannotenhout is een recept voor een onvergetelijke maaltijd.

Mesquite


Een voorproefje van het zuidwesten bij elke hap die je neemt als je kookt met Mesquite. Dit sterke, smaakvolle hout is bestand tegen even stevige stukken zoals rundvlees, borst en wild.

CHIPS

B&B Smoking Wood Chips zijn uitstekend geschikt voor het creëren van extra rooksmaak voor uw voedsel, of u nu een houtskool-, gas-, elektrische of pelletgrill gebruikt.

Chips in diverse smaken verkrijgbaar


Apple

 Appelhout staat bekend om een zoet-fruitige rook, meestal een vleugje zoetheid in de smaak. Het meest bekende fruithout vanwege zijn uitgesproken, zachte smaak.
Pecan

Pecannoothout heeft een milde smaak en brandt vaak koeler dan andere kookhoutsoorten. Een superieur kookhout met een fantastisch aroma, pecannoot is een allround favoriet.

 

Cherry

Kersenhout is een van de meest populaire kookhoutsoorten en biedt een zoete, fruitige rook met een vleugje fruit dat niet te overheersend is.
Post oak

Post-eikenhout is het essentiële go-to-hout dat een milde tot medium rokerige smaak geeft zonder te overheersen.

Mesquite

Een voorproefje van het zuidwesten bij elke hap die je neemt als je kookt met Mesquite. Dit sterke, smaakvolle hout is bestand tegen even stevige stukken zoals rundvlees, borst en wild.Hickory

Hickory-hout is het meest veelzijdige hout en wordt vaak de koning van het kookhout genoemd. Het biedt een sterke, hartige rook die stevig is en vaak een beetje zoals spek met zijn rijke smaakprofiel.
 
E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram