Aetsveld Burger.
Benodigdheden voor 4 burgers
· 4 sesambroodjes of een broodje naar keuze ( niet te groot)
· 4 black Angus burger (100 gr per stuk)
· Zakje Veldsla
· 4 plakken Vleestomaat
· 12 tot 16 Plakjes augurk
· 4 plakken bacon (uitgebakken)
· 1 rode ui in ringen gesneden
· 1 Jalapeno
· Kerrie mayonaise (zie recept)
· De lekkerste witte saus (NL BBQ rebel)
· Rub (zie recept)
· BBQ
· Plate of koekenpan mag ook bakplaat zijn
Rub
· 2 lepels gewoon zoet (NL BBQ Rebel)
· 1 theelepel kurkuma
· ½ theelepel gemalen komijn
· 1 theelepel gerookte paprika
Kerriemayonaise
· 3 eetlepels mayonaise
· 2 eetlepels yoghurt
· 1 Theelepel Kerrie
· Wat druppels sriracha hot saus ( hoeveelheid kan je zelf aanpassen hoe hot je hem wil hebben).
Bereiding
Steek de BBQ aan en stook deze op tot 200 graden.
Ondertussen snij je de tomaat in plakjes, ui in ringen en de jalapeno in kleine schijfjes.
De burgers bestrooi je met de rub en laat deze even een paar minuten in trekken.
Als de bbq op temperatuur is leg je de burgers erop aan een kant van de BBQ (zodat je straks ook de andere ingrediënten kan bakken) tot hij de kerntemperatuur heeft van 55/58 graden en dan kan hij eraf en laat je hem even rusten 2 tot 3 min.
Intussen bak je alvast de uien ringen, jalapeno, bacon in een pan of bakplaat (wel alles apart houden)
Ook leg je nog even de broodjes op het rooster zodat deze een klein crispy krijgt.
Daarna ga je de broodjes opbouwen.
· onderkant besmeer je met de lekkerste witte saus,
· beetje veldsla
· plakjes augurk
· plak tomaat
· de bacon
· burger
· uien
· jalapeno
· dan top je hem af met de kerriemayonaise
· deksel erop en zet je alles vast met een prikker of stalen pen.
Tip 🥃
Lekker erbij een glaasje licor43 met wat ijsklontjes.
Eet smakelijk!