Gerookte Aioli
Ingrediënten:
· 1 eierdooier
· Citroensap
· 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
· 200 ml zonnebloemolie
· 50 ml gerookte olijf olie (NL BBQ rebel)
· 1 theelepel gladde mosterd
· Zout
· Peper
Benodigdheden:
· Hoge kom
· Lepel
· Garde
· Snijplank
· Mes
Bereidingswijze:
1. Open de eieren en scheid het eigeel van het eiwit. Doe het eigeel in de kom, het eiwit heb je niet nodig en kan je eventueel voor een ander recept gebruiken.
2. Mix de zonnebloemolie met de gerookte olijfolie.
3. Doe de eidooier, citroensap, mosterd, peper, zout en de knoflook in de bakje met platte boden en roer dit met een garde goed door.
4. Voeg de olie nu druppelsgewijs al roerend toe. Het is belangrijk dat alle olie goed opgenomen is voor je meer olie toevoegt. Doe dit tot je de gewenste dikte hebt. De olie traag toevoegen en goed mengen is het meest cruciale deel van Aioli maken.
5. Wanneer de olie verwerkt is zal je merken dat de Aioli goed dik is geworden. Indien de Aioli te dik is kan je een klein beetje water mengen in het mengsel.
Eet smakelijk!