Hawaï Burger
Benodigdheden voor 4 burgers
· 4 Brioche broodjes of een broodje naar keuze (niet te groot)
· 4 black Angus burger (100 gr per stuk)
· 4 plakken cheddar kaas (andere kaas mag ook natuurlijk)
· Krulsla
· Radijs ( hoeft niet perse)
· Verse ananas in 4 plakken (gegrild)
· Augurk in de lengte in plakken gesneden
· 8 plakken pancetta (van de bakplaat / grillpan)
· Rode ui in ringen gesneden
· Tropische saus (zie recept)
· Rub gewoon zoet (NL BBQ rebel)
· Plate of koekenpan mag ook bakplaat zijn
· BBQ
Tropische saus
· 3 eetlepels mayonaise
· 2 eetlepels yoghurt
· 1 theelepel rietsuiker
· Paar druppels rode kleurstof (verkrijgbaar in de toko) en saus wordt geel J
· Heel fijn gesneden 1/2 sjalotje
Bereiding
Steek de BBQ aan en stook deze op tot 170 graden.
Ondertussen snij je de augurk in plakjes, ui in ringen en de ananas in schijfjes.
De burgers bestrooi je aan beide kanten met de rub (lekker zoet) en laat deze even een paar minuten in trekken.
Als de BBQ op temperatuur is leg je de burgers erop aan een kant van de BBQ ( zodat je straks ook de andere ingrediënten kan bakken) tot hij de kerntemperatuur heeft van 55/58 graden en dan kan hij eraf en laat je hem even rusten 2 tot 3 min.
Intussen bak je ook de uien ringen, Ananas, pancetta in een pan of bakplaat (wel alles apart houden)
Ook leg je nog even de broodjes op het rooster zodat deze een klein crispy krijgt.
Daarna ga je de broodjes opbouwen.
· Onderkant besmeer je met de lekkerste witte saus,
· Plak cheddar kaas
· Burger
· Ananas
· De pancetta
· plakjes augurk
· uien
· wat krulsla en plakjes radijs
· Dan top je hem af met de tropische saus
· deksel erop en zet je alles vast met een prikker of stalen pen.
Lekker met wat friet erbij of gewoon zonder.
Eet smakelijk!