AetsveldGrill BBQ Party Catering 
 

Sateetje Aetsveld.


Benodigdheden voor 10 porties saté

·      1 kg Kippendij gesneden in kleine stukjes (4 tot 5 stukjes per stokje)

·      30  Houten prikkers (of stalen pennen)

·      2 Lente ui

·      zakje Gebakken uitjes

·      1 zak Cassave kroepoek

·      Olijfolie

·      Saté saus (zie recept ) of saus naar keuze

·      Rub gewoon zoet (NL BBQ rebel)

·      Plank of bord om te presenteren

·      BBQ


Saté saus

·      3 eetlepels saté saus (neem wat je zelf lekker vind )

·      2 eetlepels pindakaas met stukjes pinda

·      1 eetlepel zoete ketjap

·      1 theelepel sambal (brandal)

·      Flinke scheut kokosroom

·      1 eetlepel basterd suiker (licht bruine)


Bereiding

Snij de kippendijen in kleine stukjes in stop deze in een kom.

Bestrooi de dijen met wat olijf olie en marineer dit met de rub (gewoon zoet) en zet dit zeker voor minimaal 4 uurtjes afgedekt weg in de koeling.

Na minimaal 4 uur haal je dit uit de koeling en rijg je de saté stokjes of spiespennen met 4 tot 5 stukjes kippendij.


Steek ondertussen de BBQ aan en stook deze op naar 170 graden voor indirect grillen.

Snij ondertussen de lente ui in kleine reepjes en maak de saté saus.


Als de BBQ op temperatuur is leg je de saté stokjes erop aan een kant van de BBQ. Zodat ze niet meteen verbranden maar langzaam gaar worden. Keer ze regelmatig om.  

Zodra je denk dat ze bijna gaar ( kerntemperatuur 65/67 gr) zijn leg ze even op de directe zijde van de BBQ en grill je de sateetjes af, wel blijven keren.  

Ze zijn goed als ze een kerntemperatuur hebben tussen de 70 & 72 graden.


Haal ze van de BBQ en serveer ze netjes op een Houten plank of bord en doe er wat gesneden lente ui overheen en gebakken uitjes en leg er wat cassave kroepoek naast. serveer de satésaus apart erbij.


Lekker met wat friet erbij of gewoon zonder.


Eet smakelijk!






Recepten
 
E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram